Du behöver inte plåga dig själv för att nå dina mål

Enligt boken ”Att släppa taget” så menar författaren att det inte finns någon anledning att utsätta sig för hårt arbete som känns väldigt ansträngande och som gör att stress uppstår. Vad författaren menar är att man genom att komma i kontakt med sina känslor och sitt eget hjärta kan uppnå precis det man vill bara genom att vara närvarande i stunden, känna sina känslor och önska sig det man vill utan att insistera på att få det. Det finns många som hävdar att det här fungerar och jag har själv upplevt det med mindre saker, jag har ännu inte fått min länge önskade badrumsrenovering – men jag tror det är för att jag har svårt att inte insistera på att få den utförd.

Vi är programmerade till att tro att vi måste offra oss för att få nått

De flesta människor tror att de måste offra något för att få något – att man inte förtjänar det man vill ha om man inte offrar något för det. Jag har nog ganska mycket av den mentaliteten kvar då jag vill ha en badrumsrenovering men inte riktigt kan tro på att den kommer komma utan att jag gör något med drava.se – badrumsrenovering stockholm. Det är dock denna trosuppfattning som är i det undermedvetna som håller borta min badrumsrenovering från mig. Det undermedvetna styr över vad som kommer in i våra liv och vad som inte ännu är där. Det handlar om att släppa taget och låta livet spela ut sig framför ögonen utan att döma saker som bra eller dåliga och utan att vara fäst vid att det skall se ut på ett visst sätt – men man kan ändå ha en önskan om hur det skall se ut.

Man kan få allt utan att offra något

Det här går rakt emot vartenda entreprenörscitat som någonsin har uttalats. Där är det hårt arbete och inget som gäller för att skaffa sig rikedom, eller en badrumsrenovering. Det låter mycket rimligt för min logiska hjärna att tänka så – men min intuition säger mig att det andra sättet kommer att fungera bättre och vara mer tillfredsställande i längden (ni ska få se att jag kommer få min badrumsrenovering till slut). Jag ser inte många rika människor som också är lyckliga – och jag tror att det är för att dem har jobbat så hårt för att få vad dem vill ha att dem blir rädda för att förlora det – eller så upptäcker dem att det inte gjorde så mycket skillnad i deras liv som de trodde att det skulle göra.